background

25 ani în stomatologie - Ce s-a schimbat?

25 ani în stomatologie - Ce s-a schimbat?

Când te gândești la evoluția tehnologică a stomatologiei, probabil nu te întorci 9000 de ani în timp, pentru un posibil punct de reper. Cu toate că există relatări arheologice din această perioadă cu dinți tratați, însă acestea nu reflectă nivelul de cunoștință medicală sofisticată, ci mai degrabă rezistența omului la durere și la intuiția găsirii unui tratament ocazional. Evident am parcurs o cale lungă de la metodele dentare arhaice și agresive până la stomatologia actuală care este o ramură de bază economiei și dezvoltării tehnologice medicale.

25 ani în stomatologie - Ce s-a schimbat?

Când te gândești la evoluția tehnologică a stomatologiei, probabil nu te întorci 9000 de ani în timp, pentru un posibil punct de reper. Cu toate că există relatări arheologice din această perioadă cu  dinți tratați, însă acestea nu reflectă nivelul de cunoștință medicală sofisticată, ci mai degrabă rezistența omului la durere și la intuiția găsirii unui tratament ocazional.
Evident am parcurs o cale lungă de la metodele dentare arhaice și agresive până la stomatologia actuală care este o ramură de bază economiei și dezvoltării tehnologice medicale.

Fiind o  industrie în continuă creștere, s-a investit mult timp și efort pentru cercetare, rezultând o transformare care se caracterizează în special în tehnologie, instrumente sau practici utilizate.
Aspectele moderne nu înseamnă încă o culminare, chiar mai mult, zilnic putem fi martori la noi inovații  și descoperiri care transformă industria dentară într-unul mai sofisticata și raționalizat, făcând ca tehnologia de acum câțiva ani să devină una depășită.
Tratezi pacienții tăi cu tehnologie de 25 de ani?

 

Procese și idei
Din ce în ce mai multe cercetări doresc să găsească îmbunătățiri în modul în care avem grijă de dinții.
De exemplu, utilizarea celulelor sterm pentru stimularea creșterii naturale a dentinei. Dacă se va dovedii un succes, metoda ar putea ajuta pacienții să-și restabilească gradul de deteriorare a dinților și să meargă mai rar la stomatolog.
În timp ce este interesant și inovator, această procedură se află în faza de testare. Nu putem spune dacă va fi sau nu una eficientă. Însă, au existat și probabil cunoașteți îmbunătățiri uimitoare disponibile astăzi în tehnologia stomatologică care acum doar câțiva ani era ficțiune.

Prevenție și proceduri restaurative
În ultimii ani se observa o schimbare de mentalitate. Cândva se credea că medicul stomatolog trebuie să identifice afecțiunea stomatologică și să-l trateze. Cu cunoștințele și tehnologia disponibilă atunci, această reacție a fost singura opțiune plauzibilă.
Astăzi, cu mai multe cunoștințe despre cauzalitate, medicii stomatologi pun accent pe prevenție. Pacienții sunt informați și educați pentru a evita probleme dentare.

Peria de dinți electronică
Nu este un secret că sănătatea orală optimă este capacitatea de a îndepărta cât mai mult placă dentară.
În anii `60 conceptul de periuță electrică a fost introdus cu speranța de a crește nivelul de igienizare. Să reușit acest lucru, doar că primele modele au fost scumpe și neaccesibile consumatorului.
Uitați-vă rapid la periuță de astăzi, este reîncărcabilă, fiabilă, are o tehnologie sofisticată și este mai eficient. O îmbunătățire notabilă este capul oscilant / rotativ căruia probabil se datorează rezultatul statistic de scădere a plăcii dentare cu 7% și a simptomelor gingivitei cu 17%.

 

Fișe pe hârtie, programe locale sau sisteme de management Online
Astăzi aproape fiecare cabinete stomatologice au depășit probleme generale ale anilor `90,  însă la capitolul tehnologie și evidența electronică, discuți a devine sensibilă, pentru că încă mulți folosesc soluții considerate „ciudate” lumii moderne.
Probabil vei spune că te ai obișnuit cu dosarele cu șină, agenda sau programul tău stomatologic instalat pe calculator, însă vei fi surprins de diferența și aerul proaspăt adus de un sistem de management Online și de ușurința cu care faci această trecere.

dROOT este întotdeauna disponibil și accesibil și mult mai eficient decât sistemele și soluțiile clasice.
Te va avantaja în documentarea medicalăevidența pacienților și administrarea cabinetului, este un ajutor permanent, ușor de învățat și utilizat cu o interfață prietenoasă și intuitivă.
Încearcă programul dROOT, este dezvoltat pentru tine!

 

Demo button