background

Telemedicina în stomatologie

Telemedicina în stomatologie

Noutatea Teledentistry, sau Telestomatologie în contextul actual COVID-19

Telemedicina în stomatologie

În contextul stării de urgență, declarată în urma pandemiei de coronavirus, activitatea în cabinetele stomatologice din România, a fost suspendată.
Ce poți face TU acum ca medic stomatolog, pentru a rămâne în contact cu pacienții?
Noi îți propunem:
  1. Implementarea unui sistem management digital în cabinetul tău
  2. Clarificarea concepției de Paperless Office oferită de dROOT
  3. Continuarea comunicației cu pacienții, care la rândul lor stau acasă;
Dacă consideri că această perioadă este chiar una oportună de a implementa un sistem nou de management pentru a pune ordine în administrația cabinetului tău, noi vă sprijinim inițiativa cu o co-finanțare de 70% a cheltuielilor de implemnetare a sistemului de management dROOT!
Alătură-te acum comunității dROOT, solicită un DEMO GRATUIT
Pentru perioada stării de urgență dROOT a activat un Upgrade al sistemului de management care face posibilă Telemedicina.
Ce înseamnă acest lucru?
Telehealth Telehealth este un vast program ce include mai multe sisteme și unelte de telemedicină, prin care se livrează servicii medicale și educație medicală de la distanță, pentru toate ramurile medicinei. Telemedicina este un tip de practică prin care are loc o întâlnire în mediul Online sau o discuție mijlocită de tehnologie între cadre medicale și pacient.
In contextul actual COVID-19, cu care se confruntă România, face necesară și în curând indispensabilă, implementarea unui astfel de sistem.
In perioada ce urmează, vom accentua această latură a managementului stomatologic și anume Telestomatologia (Teledentistry), care este un termen nou, asociat cu termeni precum telehealth și telemedicină, ea fiind o componență a acestuia.
Servicii medicale posibile prin telehealth sunt:
  1. Video chat live cu cadre medicale
  2. Store-and-foward prin care se prelucrează electronic radiografii, fotografii, video-uri, folosite apoi pentru a oferii un diagnostic și apoi un tratament medical
  3. Remote patient monitoring (RPM) – sistem de colectare a datelor personale și medicale ale pacienților prin intermediul unor tehnologii și unelte medicale. Datele se pot trimite într-o altă locație (cabinet, clinică), iar medicii care le vor accesa vor putea monitoriza starea pacientului și pot propune îngrijirea și tratamentul necesar
  4. Mobile health (mHealth) – educație pentru sănătate și implementarea îngrijirilor medicale oferite prin dispozitive precum telefonul mobil sau tabletă.
Dar ce este de fapt Telestomatologia?
Este acel mod inovativ prin care poți continua activitatea stomatologica chiar și în situații de urgență, cum este ceea de față, în care întâlnirea cu pacientul nu poate avea loc.
Prin Telestomatologie pacienții pot întocmi fise, acorduri, chestionare, primii un plan de tratament și o consultație stomatologică, mediată de sistemul de management dROOT și aplicația pacienților MyDent.
Dentiștii au oferit consultații de tip Teledentistry dintotdeauna, însă evoluția tehnologiei folosită acum în dROOT, permite acest lucru mult mai ușor și mai simplu pentru tine.
Pentru a avea acces la serviciile dROOT, completează formularul ptr. un DEMO GRATUIT, iar echipa tech-support stă la dispoziția ta, chiar și în această perioadă.
Instalează dROOT și ține pasul cu tot ce este nou în stomatologie.
Rămâneți sănătoși!

Folosește aplicațiile noastre

Last blogs

GESTIONAREA PROGRAMĂRILOR ONLINE
GESTIONAREA PROGRAMĂRILOR ONLINE

Crezi că ai putea gestiona programările pacienților mai inteligent?

Era Paperless
Era Paperless

Te-ai săturat de acele procese care sunt ineficiente în cabinet? Ai mereu impresia că timpul lucrează împotriva ta?

Migrarea și implementarea lină a datelor medicale
Migrarea și implementarea lină a datelor medicale

dROOT, cheia către schimbarea modului de administrare în cabinetele stomatologice.

Top 4 funcții folosite de cabinetele stomatologice
Top 4 funcții folosite de cabinetele stomatologice

Top 4 funcții folosite de cabinetele stomatologice, care au ușurat semnificativ viața medicilor stomatologi

Cabinetul stomatologic Murariu Mircea
Cabinetul stomatologic Murariu Mircea

Cabinetul votat cu nota 10 de pacienți

5 argumente solide pentru folosirea sistemului dRoot
5 argumente solide pentru folosirea sistemului dRoot

5 argumente solide pentru care soluția tehnologică dROOT este mai sigură decât arhivarea clasică pe hârtie

Formulare medicale
Formulare medicale

Încă de pe vremea rezidențiatului ai fost învățat cât de important este istoricul unui pacient. Probabil că ai observat și tu cum acest principiu se aplică și în practică, mai ales când preiei pacienți de la altă clinică și trebuie să le continui tratamentul sau să sugerezi unul nou. Din păcate, în anii tăi de experiență ai observat și efectele nocive ale lipsei unui istoric clar, în special când pacienții poate au avut de suferit din cauza lipsei informațiilor respective.

Săptămâna aprecierii asistenților medicali
Săptămâna aprecierii asistenților medicali

Stomatologii sunt oameni care muncesc din greu; de la o educație lungă până la un cabinet aglomerat, medicii stomatologi parcurg drumul unei cariere de succes, de care beneficiază oamenii care au nevoie de dinți sănătoși.

 Munca unui stomatolog pediatru poate fi plină de satisfacții dar și de provocări.
Munca unui stomatolog pediatru poate fi plină de satisfacții dar și de provocări.

Cooperarea cu micul pacient – care fără avertisment decide că vizita la stomatolog sa încheiat – poate dura doar câteva minute (în unele cazuri chiar secunde) timp în care tu trebuie să întocmești un plan de tratament.

Cabinet Stomatologic Dr. Ciulea - o clinică mică dar ambițioasă
Cabinet Stomatologic Dr. Ciulea - o clinică mică dar ambițioasă

Suntem în Alba Iulia, într-un cartier nou nouț. La parterul unui bloc pe strada Anghel Saligny se află cabinetul stomatologic Dr. Ciulea.