background

Ascultă vocea instinctului pentru a-ţi construi cabinetul de succes

Ascultă vocea instinctului pentru a-ţi construi cabinetul de succes

Toate creaturile vii au o anumită formă de intuiţie sau cunoştinţe instinctive. O trăsătură umană, este prezenţa intelectului (inteligenţa, ego, corpul mental, creier foarte dezvoltat). Este un esenţial care are rol în dezvoltare şi progresele înregistrate pentru a prospera. Scopul intelectului este de a ne ţine în mişcare şi siguranţă.

Ascultă vocea instinctului pentru a-ţi construi cabinetul de succes

Ascultă vocea instinctului pentru a-ţi construi cabinetul de succes

Dacă cineva rosteşte astfel de fraze, noi înţelegem imediat... pentru că toţi am avut parte de această experienţă. Este intuiţia noastră, vocea din interior, o cunoaştere cu care ne-am născut, un instinct care vine din adâncul existenței.
Aceste instincte pot fi aprofundate prin concentrare, atenţie acordată şi folosirea intuiţiei în organizarea activităţii noastre. Prima distincţie care ne ajuta în această abordare este cunoaşterea diferenţei între intelect şi intuiţie. Ambele ne vorbesc, de multe ori simultan, însă folosesc o limbă, un ton şi surse radical diferite.
Încearcă dROOT gratuit!
Vezi o prezentare DEMO și activează dROOT gratuit timp de 7 zile ca să te convingi!
Toate creaturile vii au o anumită formă de intuiţie sau cunoştinţe instinctive. O trăsătură umană este prezenţa intelectului (inteligenţa, ego, corpul mental, creier foarte dezvoltat). Este un esenţial, care are rol în dezvoltare şi progresele înregistrate pentru a prospera. Scopul intelectului este de a ne ţine în mişcare şi siguranţă.
Sarcina importantă a creierului gânditor este de a căuta plăcere şi a ţine la distanţă durerea. Este foarte sensibil la orice fel de pericol sau ameninţare, funcţionează ca un declanşator sensibil care ia decizia dintre a lupta sau a fugii, analizează foarte repede dacă o situaţie este considerat acceptabilă, minunată, sau potenţial nesigură şi comunică astfel organismului în aşteptare să reacţioneze. Intelectul cântăreşte argumentele pro şi contra în orice situaţie sau idee doar pentru a realiza balanţa optimă între siguranţa organismului şi scopul perceput cu condiţia de a minimaliza riscurile. Creierul nostru însă întotdeauna se teme de a nu fi suficient, a nu lua decizia greşită, sau chiar îşi face griji despre ce vor spune alţii.
Pe de altă parte, instinctele noastre (vocea din interior, intuiţia noastră, al şaselea simt) provine de la o sursă primară mai profundă. Intuiţia nu are nevoie să “cântărească” sau să analizeze ceva … pur şi simplu “ştie”. Instinctul nu are nevoie de a căuta calea cu cel mai scăzut risc, ştie doar drumul cel bun. Faptul că mintea nu poate explica de unde vine această voce sau cum funcţionează ea, ne face să ne îndoim de valabilitatea şi eficienţa acesteia … cu excepţia cazului în care învăţăm cum să-l ascultăm ori de câte ori este nevoie, să ne bazăm mai mult pe ea, să analizăm propriile experienţe şi să apreciem direcţionările perfecte.
Ne-am pus de multe ori întrebarea, de unde ştim dacă vocea care ne spune ceva este intelectul sau instinctul? Săptămâna viitoare încercăm să vă sugerăm cum puteţi distinge aceste două voci. Între timp, aşezaţi-vă confortabil în ideea că nu sunteţi niciodată confuz. Niciodată. NU ne folosim direct de această voce instinctivă sau mai probabil nu ne place răspunsul care-l primim … însă nu ne lăsa niciodată confuz. Întotdeauna ne oferă răspunsul.
Este un lucru bine de ştiut.

De ce dROOT? Motivul #40

Rentabilitatea instantă a investiţiei în fiecare zi

Cu dROOT nu vei plăti sume mari pentru a cumpăra o licenţă. Programe stomatologice de genul x şi y (să nu spunem lucrurile pe nume) îţi vor prezenta preţul în euro pentru a nu te speria de suma mare, dar acestea ajung la câteva mi de lei, vei plaţi mult prea mult pentru a primii doar un CD – după care vei mai fi obligat să achiţi serviciile de instalare şi configurare. Pentru orice medic stomatolog din România, aceste sume plătite dintr-odată, pot fi greu de înghiţite – în special pentru cabinetele cu lichiditate limitată. Cu dROOT vei plăti un mic abonament lunar pentru serviciile oferite. Cât de mic? Suma reală depinde cât de mulţi medici ai care vor lucra în sistem şi cât de mult vei folosi funcţia de trimitere de SMS. Dar în cele mai multe cazuri abonamentul lunar te-ar costa cât o cească de cafea în fiecare zi. Sau ceai. În funcție de ce-ti place. :) Dar dROOT o să-ți placă cu siguranță!
Cu dROOT nu vei plăti sume mari pentru a cumpăra o licenţă.
Programe stomatologice de genul x şi y (să nu spunem lucrurile pe nume …) îţi vor prezenta preţul în euro pentru a nu te speria de suma mare, dar acestea ajung la câteva mi de lei, vei plaţi mult prea mult pentru a primii doar un CD – după care vei mai fi obligat să achiţi serviciile de instalare şi configurare. Pentru orice medic stomatolog din România, aceste sume plătite dintr-odată, pot fi greu de înghiţite – în special pentru cabinetele cu lichiditate limitată.
Încearcă dROOT gratuit!
Vezi o prezentare DEMO și activează dROOT gratuit timp de 7 zile ca să te convingi!
Folosirea zilnică a programului stomatologic dROOT te ajută să-i creşti productivitatea cu MULT mai mult de 4 lei pe zi, deci programul îşi plăteşte singur valoarea. Funcţia ReCall, planurile de tratament combinate cu animaţii educative te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti raportul de flux pacienţi, acceptare planurilor şi creşterea productivităţii. Caracteristicile suprafeţei de programare din dROOT te va ajuta să utilizezi mai eficient timpul – iar timpul înseamnă bani. Salvarea bazei de date este o funcţionalitate automată, inclusă în abonamentul dROOT şi bănuiesc ca vei vedea o valoare importantă aici.
Există şi un alt mod de a privi un abonament, nu este la fel de interesant, dar poate fi la fel de convingător. Pentru doar 4 lei pe zi dROOT oferă toate instrumentele de management de care ai nevoie pentru a construi şi administra cabinetul tău de succes. Probabil eşti deja dator vândut managerului, asistentei, recepţie sau întregii echipe care aduc o valoare în plus, semnezi bucuros pentru salarii. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre dROOT: Vei plăti bucuros 4 lei pe zi pentru valoarea şi puterea de lucru a programului care îţi este oferit în fiecare zi.
Poţi afla mai multe despre avantajele tehnologiei Cloud prin chat de pe site, prin telefon cu unul din consultanţi sau de pe website.

Last blogs

Fișa parodontală în dROOT. O noutate utilă?!
Fișa parodontală în dROOT. O noutate utilă?!

venim acum în întâmpinarea activității tale profesionale cu o nouă funcționalitate, o grafică parodontală smart, interconectată cu grafica 3D al pacientului.

Evită fluctuațiile financiare gen lună bună / lună proastă
Evită fluctuațiile financiare gen lună bună / lună proastă

Administratorul unui cabinet stomatologic nu ar trebui să experimenteze fluctuații financiare mari, de la o lună la alta. Ar fi mult mai convenabil să facă analize financiare trimestriale, în loc de cele lunare.

Utilizează dROOT pentru ca ziua ta să decurgă - precis
Utilizează dROOT pentru ca ziua ta să decurgă - precis

Încurajăm medicul și personalul auxiliar să exploreze capacitatea sistemului de management dROOT, pentru dezvoltarea lor profesională și pentru organizarea activității zilnice

Sigur ești gata să pleci în concediu?
Sigur ești gata să pleci în concediu?

După o muncă asiduă, după sute de pacienți tratați, este timpul pentru un concediu binemeritat. Nisipul sub tălpi și briza mării - sunt cele două lucruri pe care deja parcă le simți tot mai intens, pe minut ce trece, și se apropie data plecării către destinația mult râvnită.

Cele mai noi actualizări dROOT
Cele mai noi actualizări dROOT

Noi, la dROOT, credem că clienții noștri ar trebui să dețină controlul, motiv pentru care ne place să gândim în această concepție și să primim sugestiile voastre pe care să le analizăm.

Activarea pacienților Mileniali
Activarea pacienților Mileniali

Cei care aparțin Generației Y, sunt cei care s-au născut între 1981 şi 2000. Acest grup, reprezintă mai mult decât un sfert din populația globală, o imensă demografie cu un potențial financiar ridicat – această categorie cheltuiește din ce în ce mai mult. Totodată este logic, că pentru un cabinet stomatologic, atragerea Generației Y într-o bază de date pacienți, reprezintă o valoare pe termen lung.

Când echipa medicală colaborează, lucrurile bune se întâmplă
Când echipa medicală colaborează, lucrurile bune se întâmplă

Lucrurile grozave se întâmplă chiar și la cel mai mic efort de îmbunătățire a cooperării echipei medicale

Șase pași pentru un cabinet Paperless
Șase pași pentru un cabinet Paperless

Nu există îndoială că în ultimii 20 de ani am fost martorii unei schimbări radicale în tot ce înseamnă cabinet stomatologic modern. Medicul stomatolog trebuie să realizeze că noile tehnologii şi soluțiile informatice, îl fac mai eficient, reduc costurile şi descentralizează administrația.

Rechemarea la control periodic
Rechemarea la control periodic

Când întrebăm medicul sau personalul medical despre cei mai importanți factori care influențează afacerea lor, primele răspunsuri sunt: (1) Anularea programărilor, (2) Pacienții noi, (3) Programarea, (4) Culoarea unitului dentar...

De ce ar trebui să implementezi un sistem de management stomatologic Online
De ce ar trebui să implementezi un sistem de management stomatologic Online

Pacienții tăi sunt oameni ocupați şi adesea nu au timp să sune recepția pentru o programare. Chiar şi atunci când găsesc câteva minute, telefonul tău sună ocupat sau sunt puși pe linia de așteptare din diferite motive, pentru că ești într-o consultație, este ora prânzului, s.a.m.d., ceea ce duce la o frustrare care le-ar putea determina să apeleze la un alt medic.