background

Cum să transformi cabinetul tău în Paperless Office

Cum să transformi cabinetul tău în Paperless Office

Ne apropiem de sfârșitul anului 2018, tu încă ai un dulap cu dosare ale pacienților şi mai nou trebuie sa detii un acord GDPR semnat de pacienții. Da, ai dreptate când simți că ceva nu este în ordine şi că nu acesta este viitorul administrației medicale pe care-l dorești. Din fericire nu ai nevoie de prea multe investiții ca să scapi de aceste hârții şi să deții PDF-uri semnate electronic şi arhivate într-un sistem de management.

Cum să transformi cabinetul tău în Paperless Office

Cum să transformi cabinetul tău în Paperless Office?
Ne apropiem de sfârșitul anului 2018, tu încă ai un dulap cu dosare ale pacienților şi mai nou trebuie sa deții un acord GDPR semnat de pacienți.
Da, ai dreptate când simți că ceva nu este în ordine şi că nu acesta este viitorul administrației medicale pe care-l dorești.
Din fericire nu ai nevoie de prea multe investiții ca să scapi de aceste hârtii şi să deții PDF-uri semnate electronic şi arhivate într-un sistem de management.
În primul rând, trebuie să deții o tabletă pentru semnătură electronică
Signotech device
Semnătura şi semnarea documentelor reprezintă probabil motivul principal pentru care listezi şi faci copii după hârtii.
Chestionare generale, acorduri planuri de tratament, toate sunt documente care necesită semnătura pacientului, însă este mult mai ușor de semnat dacă dispui de o semnătură biometric electronică.
După completarea chestionarului sau acceptul pacientului privind planul de tratament, documentul medical poate fi semnat instant, fără a mai lista hârtia, trebuie să deții o tabletă pentru semnătură electronică.
Dacă te gândești că ești depășit cu aceste informații tehnice şi că medic nu ar trebui să se ocupe cu ea, probabil ai dreptate. Tu ar trebui să profesezi ca medic şi nu ca informatician, lasă în grija sistemelor dedicate aceste procese şi beneficiază doar de administrarea simplificată.
Pe scurt, semnăturile electronice sunt soluții la îndemână şi folosite cu eficienţă. Ele sunt utile pentru a te scăpa de hârtii şi de durerea de cap atunci când trebuie sa listezi să scanezi şi să stochezi dosare întregi.
Probabil ai nevoie şi de un scanner
Dea-lungul anilor ai acumulat fişele medicale ale pacienților, care stau acum în dosare, într-un dulap din colţ.
Probabil ai nevoie de spaţiu şi ai vrea să nu pierzi aceste informații. Soluția ar fi digitalizarea şi atașarea la fișa electronică al pacientului.
Aplicațiile mobile sunt o cerință de bază ale sistemelor de management stomatologic.
Chiar dacă deții o aplicație mobilă dedicată, fotografierea cu telefonul şi atașarea pozei la pacient, nu este o soluție adoptată într-un procedeu intens şi de volum.
În loc să-ţi amorțească mâna ținând telefonul deasupra hârtiilor, achiziționează un scanner. Există astăzi modele care permit scanarea a mai multor documente dintr-un singur proces. Înregistrează datele de bază ale pacientul în sistemul de management şi atașează toată documentația scanată acestuia şi continuă cu următorul...
Probabil ajungem iarăși la gândurile în care te întrebi cum o să fac toate acestea?!
Da, este un proces complex şi necesită o soluție informatică interconectată. Dar ca să fiu mai explicit şi pe înțeles, tot acest proces de digitalizare este asigurat de sistemul de management stomatologic dROOT şi contul tău Google Drive.
Sync dROOT with Google Drive
Documente scanate, sau ulterior semnate electronic, trebuie salvate undeva în siguranță şi cu acces ușor la ele. Ai putea să le păstrezi într-un folder pe calculatorul tău, însă acesta nu va rezolva mare lucru.
dROOT a implementat modulul “Documente” care este ușa de acces şi soluția de corelare al datelor pacientului cu documentele arhivate în Google Drive. Astfel acest modul organizează documentele tale, permite accesul instant la datele pacienților şi pune disponibil informațiile pentru echipa cabinetului.
Găsește stilul de lucru care ţi se potrivește cel mai bine.
Singura întrebare rămâne, ce vei face cu hârtiile acumulate şi fără valoare?