background

Cum să motivezi personalul tău să adopte tehnologia digitală

Cum să motivezi personalul tău să adopte tehnologia digitală

Adoptarea tehnologiei în cabinetul stomatologic, este simplu, nu?!

Cum să motivezi personalul tău să adopte tehnologia digitală


Toată lumea își dorește o schimbare în ceva mai bun, în special dacă este vorba de administrație. Acum că ți-am captat atenția, să vedem cum poți determina personalul tău să profite de noile soluții informatice pentru ca ei să devină mai eficienți atât în cabinet cât și în relația cu pacienții.
Implementarea tehnologiei este o prioritate universală, dar și o provocare.
Conform unui studiu, managerii consideră că „transformarea digitală” este critică pentru afacerea lor, dintre aceștia, 63% chiar consideră că adoptarea noilor tehnologii este chiar prea lentă.
Din prisma acestor viziuni, să vedem câteva modalități prin care poți ajuta personalul tău să adopte implementarea unui nou sistem de management.

1. Alege tehnologia performantă și simplă
O tehnologie greoaie, învechită sau complicată aproape cu siguranță va duce la eșuarea personalului tău.

Când evaluezi opțiunile pentru un program stomatologic, pune-te în locul angajatului.

Dacă tehnologia este complicată sau copleșitoare, aceasta te va îngreuna și mai mult. Dar dacă alegi o soluție intuitivă, adoptarea tehnologiei și a fluxului de lucru se va face mai ușor și mai rapid.
„Un program de gestiune excelent, complet și foarte ușor de folosit! Colaborăm deja foarte bine de doi ani. Nice work guys!"

- Răzvan Burada, DeltaSmile

Utilizatorii dROOT ne-au spus că una dintre cele mai atractive caracteristici ale programului este, cât de ușor poate fi învățat și utilizat. Astfel că pregătirea personalului nu devine niciodată o problemă, deoarece ei se acomodează rapid.

2. Nu impune, convige-i
Dacă vrei să-ți încurajezi personalul să adopte o tehnologie nouă, vei avea mai mult succes dacă le vei expune virtuțile programului, decât dacă le impui acest lucru cu o atitudine superioară: „Eu sunt șeful, tu vei folosi acest program”.

Dacă aceștia se simt forțați să accepte o tehnologie nouă, s-ar putea să creadă că nu are rost să învețe acel program și îl vor urî. Explicați întotdeauna motivele și așteptările care au stat la baza deciziei și cum vor beneficia și ei din acesta.
Prezentați sistemul de management ca un nou instrument care îi va ajuta și le va face munca mai ușoară. Asigură-i că noua tehnologie nu-i va înlocui ci mai degrabă îi va susține. Când veți conecta tehnologia la nevoile lor, ei vor vedea imediat impactul acesteia asupra fluxului de lucru și vor deveni direct interesați de acesta și cum poate fi implementat cât mai bine. Permite-le să se familiarizeze cu programul, să observe și să descopere cum este viața dincolo de hârtii.
„Un program accesibil, ușor de învățat, prietenos, extrem de util! De când îl folosim în clinica, toți medicii sunt foarte multumiți atât de gestionarea programărilor, cât și de posibilitatea gestionării planurilor de tratament, a situației financiare, parte de imagistică, etc. Îl poți accesa de oriunde, iar aplicația de pe telefon este foarte utilă și merge bine. Pe cât este de complex programul, pe atât de ușor este și de folosit. În două cuvinte: user friendly!"

- Ioana Cătălina

3. Instruiește-ți echipa eficient
Succesul implementării unei noi tehnologii ar trebui analizat pe baza rentabilității.

De multe ori un stomatolog investește în sisteme noi, dar nu va învăța să le folosească sau să instruiască personalul său în mod corespunzător. Acest lucru face dificilă adoptarea noilor tehnologii și realizarea rentabilității investiției.

Este posibil ca personalul tău să considere că nu are timp suficient să învețe utilizarea unui program digital, deoarece simt că își pierd timpul, oricum aglomerat.

În acest caz care ar fi cea mai bună abordare?

Procesul de instruire și implementare
dROOT este contruit în așa fel încât să fie rapid. Tehnologia este bazată pe internet (foarte important în perspectiva pandemiei COVID-19). Instruirea se poate realiza pe sesiuni defragmentate după un plan bine stabilit, dacă e cazul în funcție de activitatea specifică a personalului. După terminarea instruirii personalul va primi drepturi specifice de acces în sistem la informații relevante activității fiecăruia, în timp real. Deoarece îți instruim personalul în funcție de specificațiile afacerii tale, informațiile sunt familiare, utile și valabile.
„O platformă pentru profesioniști administratată de profesioniști.
dROOT nu este doar o aplicație care îți va duce cabinetul sau clinica la nivelul următor, dROOT este și tot staff-ul din spatele acestei aplicații. Toți cei implicați în acest proiect sunt niște profesioniști, care sunt alături de client, care îl ajută să implementeze, să folosească și nu în ultimul rând să se bucure de ce poate oferi dROOT. O echipă serioasă și muncitoare.
Felicitări și mult succes în continuare!"

- Dr. Marius Tibuleac, Centrul Medical Axis

4. Și tu ar trebui să cunoști tehnologia
O tehnologie care este ușor de învățat și utilizat, nu înseamnă ca ea nu este performantă. Natura umană este să obțină o soluție de software la sarcinile rudimentare. Când vei avea timp să explorezi mai adânc, vei înțelege că poți profita din ce în ce mai mult de tehnologia dROOT.

Soluțiile PAPERLESS OFFICE, DMS (Document management sistem) sunt doar câteva exemple din ceea ce oferă programul. Cu trecerea timpului și cu acomodarea tehnologiei, vei descoperi un număr mare de oportunități peste care ai trecut cu vederea.
Morala poveștii? Pe lângă faptul că ai pus la dispoziția personalului tău învățarea unei tehnologii noi, fă-ți și tu timp să înveți singur și să descoperi să explorezi!

Adoptarea noilor tehnologii este un proces de cumpărare și instruire
Motivarea personalului medical să adopte o tehnologie nouă, este un proces care începe cu decizia de achiziție, urmată de o instruire eficientă. Este esențial pentru succesul tău să explici acele beneficii atât pacienților cât și personalului tău. Apoi, instruirea trebuie să fie bine structurată, efectuată și consolidată.

Noi la
dROOT înțelegem importanța instruirii personalului, astfel încât să poată utiliza programul rapid și corect. Cu cât vor experimenta mai repede, cu atât TU vei beneficia mai rapid de potențialul programului dROOT.
Pentru a afla mai multe despre dROOT și cum poate acesta ajuta în transformarea cabinetului tău apasă butonul mai jos.

Vreau să aflu despre dROOT

Andrei BOTA,

dROOT Romania
0365-441-611
andrei.bota@droot.ro
www.droot.ro

Folosește aplicațiile noastre