La mulți ani! Este timpul să te reporneşti!
Sperăm că ai avut o vacanţă minunată! Este ianuarie şi timpul când mulţi dintre noi îţi oferim un exerciţiu și câteva idei pentru anul 2015.
Ai auzit de cercul cu planurile feliate?
Ia-ţi un ceai fierbinte sau un pahar de vin, găseşte un fotoliu comfortabil, aprinde focul în şemineu sau alege o privelişte frumoasă, ia-ți o agendă şi un stilou şi putem începe! Este simplu!
1. Desenează un cerc şi împarte-l în 6 felii egale, la fel cum o pizza. Feliile să fie egale pentru a-ţi reaminti de importanţa egală pentru fiecare aspect al vieţii tale, dacă nu şi în realitate dar cel puţin mintal.
2. În fiecare felie scrie câte o categorie de viață pe care vrei să te concentrezi în acest an. Exemplele ar putea fi: administrarea eficientă al cabinetului, sănătatea şi ce vei face pentru ea, creativitatea, cariera, prietenii și familia, spiritualitate, relaţii, renovarea casei, scrierea unei cărţi, etc.
3. Stabileşte cinci obiective reale, măsurabile, care pot fi atinse la fiecare categorie. Fi specific și asigură-te că ele vor fi realizate până la sfârşitul anului. De exemplu, la administrarea eficienta al cabinetului, ai putea scrie: achiziţionarea dROOT până pe 31 ianuarie și transformarea administrării cabinetului Online, rapoarte clare deja din martie, la creativitate ai putea introduce un curs de artă la cea mai apropiată universitate, și așa mai departe. Ai prins ideea?
Acest exerciţiu probabil îţi va lua ceva timp, o oră, dar ai putea să-l termini doar în ziua următoare când vei mai introduce unele modificări. Când ai terminat, alege câte un obiectiv din fiecare categorie pe care o consideri cea mai importantă și obligatoriu de realizat în acest an, scrie-l în agendă ca un reminder pentru aţi aduce în minte ocazional. După şase luni scoate planurile tale şi obiectivele pentru a le revizui din nou, însă nu trebuie să modifici nimic la ele! Continuă cu aceste obiective memorate. La sfârşitul anului, poţi reflecta asupra tot ce s-a schimbat în viaţa ta.
Nu am reuşit nici noi să realizăm tot ceea ce am scris în cercul nostru, stim că nu este ușor, însă am realizat foarte multe dintre lucrurile și obiectivele la care am acordat prioritate, care inițial erau doar importante, vorbeam despre ele și niciodată nu aveam timp să-l facem. Te provocăm să faci la fel! ;)
Relaţia bună cu pacientul începe cu un serviciu profesional şi prompt din partea medicului, referitor la înregistrarea datelor de bază, programări, fișe medicale, documentarea procedurilor stomatologice efectuate, etc.
Un program stomatologic nu trebuie judecat după cât de multe butoane are sau câte pot fi plasate pe monitor, ci după cât de multe lucruri poţi face cu aşa de puţine butoane. dROOT “este atât de simplu şi bun că ar trebui să fie ilegal”.
De ce dROOT? - Nu trebuie să-ți mai faci griji pentru salvarea bazei de date
Evoluţia cronologică a salvărilor de siguranță
La începutul anilor `90 vi se oferea cumpărarea unui program special de arhivare care funcţiona sub DOS şi cu ajutorul căruia se putea copia datele pe mai multe dischete. Vă amintiţi de dischetele floppy, nu? Salvarea datelor dura câteodată 10-15 minute şi era nevoie de supravegherea întregului proces. Eşecul era un lucru atât de comun, încât se adopta un obicei de a face mai multe salvări şi la un moment dat rezulta o colecţie întreagă de floppy discuri, câte 10-15 minute risipite pentru fiecare.
La sfârşitul anilor `90 v-aţi întâlnit pentru prima dată cu unitatea Zip. Practic acelaşi soluţie, numai că funcționa fără floppy disc şi putea salva o cantitate mai mare de date, însă avea nevoie de unitatea sa specială. Dacă aţi avut noroc, sau aţi selectat cu atenţie, datele puteau fi salvate într-un singur Zip drive. Fiabilitatea a devenit mai bună, factorul comoditate a crescut semnificativ.
În noul mileniu, unităţile optice şi-au făcut debutul. Prima dată CD-urile cu capacitate de 700 MB apoi DVD-urile cu 4.7 GB. Acestea s-au răspândit extrem de rapid și la noi, fiind folosite pentru copierea filmelor și a jocurilor. După acestea a urmat unitățile optice BlueRay, care cu totul că oferea de exemplu filme de calitate superioară, la noi nu a prins rădăcină.
Apoi au apărut unităţile USB flash drive. Se oferea posibilitatea de a copia rapid datele de pe calculator pe un stick, pe care să-l puneţi în geantă sau în buzunar şi să plecaţi cu el acasă. Fiabilitatea a devenit bună, costul a scăzut, însă securitatea datelor rămâne o problemă uriaşă (nu doar pentru unităţile USB, dar pentru orice dispozitiv de stocare pe care o luăm cu noi de la birou). Dacă un astfel de USB se pierde sau se distruge, probabil vei avea multe de explicat pacienţilor.
Astăzi, cel mai tare este Cloud-ul! Niciodată nu trebuie să-ți mai faci griji pentru salvările de siguranţă. Cu un program de management bazat pe Cloud, cum este programul stomatologic dROOT, datele tale sunt salvate Online, în Cloud, ceea ce înseamnă că fiecare modificare şi apăsare pe tastatură este salvată instant în mai multe locaţii diferite. După acest drum lung, Cloud-ul, a oferit răspunsul atât de mult aşteptat pentru salvarea eficientă a datelor, fie că este vorba de cazuri clasice sau situaţiile de dezastru.
Pentru a vedea un demo gratuit completează formularul online sau trimite un email la adresa info@droot.ro sau pur şi simplu ridică telefonul şi sună-ne.
dROOT este alternativa Online a unui software stomatologic. Sună la +40 365 441 611!