background

Este timpul să te reporneşti!

Este timpul să te reporneşti!

Sperăm că ai avut o vacanţă minunată! Este ianuarie şi timpul când mulţi dintre noi îşi reevaluează stilul de viaţă aglomerat şi se gândesc la felul în care ar trebui făcut sau realizat pentru a echilibra anul ce urmează. Cu aceste gânduri la început de an, noi îţi oferim un exerciţiu și câteva idei pentru anul 2015.

Este timpul să te reporneşti!

La mulți ani! Este timpul să te reporneşti!

Sperăm că ai avut o vacanţă minunată! Este ianuarie şi timpul când mulţi dintre noi îţi oferim un exerciţiu și câteva idei pentru anul 2015.

Ai auzit de cercul cu planurile feliate?

Ia-ţi un ceai fierbinte sau un pahar de vin, găseşte un fotoliu comfortabil, aprinde focul în şemineu sau alege o privelişte frumoasă, ia-ți o agendă şi un stilou şi putem începe! Este simplu!
  • 1. Desenează un cerc şi împarte-l în 6 felii egale, la fel cum o pizza. Feliile să fie egale pentru a-ţi reaminti de importanţa egală pentru fiecare aspect al vieţii tale, dacă nu şi în realitate dar cel puţin mintal.
  • 2. În fiecare felie scrie câte o categorie de viață pe care vrei să te concentrezi în acest an. Exemplele ar putea fi: administrarea eficientă al cabinetului, sănătatea şi ce vei face pentru ea, creativitatea, cariera, prietenii și familia, spiritualitate, relaţii, renovarea casei, scrierea unei cărţi, etc.
  • 3. Stabileşte cinci obiective reale, măsurabile, care pot fi atinse la fiecare categorie. Fi specific și asigură-te că ele vor fi realizate până la sfârşitul anului. De exemplu, la administrarea eficienta al cabinetului, ai putea scrie: achiziţionarea dROOT până pe 31 ianuarie și transformarea administrării cabinetului Online, rapoarte clare deja din martie, la creativitate ai putea introduce un curs de artă la cea mai apropiată universitate, și așa mai departe. Ai prins ideea?

Acest exerciţiu probabil îţi va lua ceva timp, o oră, dar ai putea să-l termini doar în ziua următoare când vei mai introduce unele modificări. Când ai terminat, alege câte un obiectiv din fiecare categorie pe care o consideri cea mai importantă și obligatoriu de realizat în acest an, scrie-l în agendă ca un reminder pentru aţi aduce în minte ocazional. După şase luni scoate planurile tale şi obiectivele pentru a le revizui din nou, însă nu trebuie să modifici nimic la ele! Continuă cu aceste obiective memorate. La sfârşitul anului, poţi reflecta asupra tot ce s-a schimbat în viaţa ta.

Nu am reuşit nici noi să realizăm tot ceea ce am scris în cercul nostru, stim că nu este ușor, însă am realizat foarte multe dintre lucrurile și obiectivele la care am acordat prioritate, care inițial erau doar importante, vorbeam despre ele și niciodată nu aveam timp să-l facem. Te provocăm să faci la fel! ;)
Relaţia bună cu pacientul începe cu un serviciu profesional şi prompt din partea medicului, referitor la înregistrarea datelor de bază, programări, fișe medicale, documentarea procedurilor stomatologice efectuate, etc.
Un program stomatologic nu trebuie judecat după cât de multe butoane are sau câte pot fi plasate pe monitor, ci după cât de multe lucruri poţi face cu aşa de puţine butoane. dROOT “este atât de simplu şi bun că ar trebui să fie ilegal”.

De ce dROOT? - Nu trebuie să-ți mai faci griji pentru salvarea bazei de date

Evoluţia cronologică a salvărilor de siguranță

La începutul anilor `90 vi se oferea cumpărarea unui program special de arhivare care funcţiona sub DOS şi cu ajutorul căruia se putea copia datele pe mai multe dischete. Vă amintiţi de dischetele floppy, nu? Salvarea datelor dura câteodată 10-15 minute şi era nevoie de supravegherea întregului proces. Eşecul era un lucru atât de comun, încât se adopta un obicei de a face mai multe salvări şi la un moment dat rezulta o colecţie întreagă de floppy discuri, câte 10-15 minute risipite pentru fiecare.
La sfârşitul anilor `90 v-aţi întâlnit pentru prima dată cu unitatea Zip. Practic acelaşi soluţie, numai că funcționa fără floppy disc şi putea salva o cantitate mai mare de date, însă avea nevoie de unitatea sa specială. Dacă aţi avut noroc, sau aţi selectat cu atenţie, datele puteau fi salvate într-un singur Zip drive. Fiabilitatea a devenit mai bună, factorul comoditate a crescut semnificativ.
În noul mileniu, unităţile optice şi-au făcut debutul. Prima dată CD-urile cu capacitate de 700 MB apoi DVD-urile cu 4.7 GB. Acestea s-au răspândit extrem de rapid și la noi, fiind folosite pentru copierea filmelor și a jocurilor. După acestea a urmat unitățile optice BlueRay, care cu totul că oferea de exemplu filme de calitate superioară, la noi nu a prins rădăcină.
Apoi au apărut unităţile USB flash drive. Se oferea posibilitatea de a copia rapid datele de pe calculator pe un stick, pe care să-l puneţi în geantă sau în buzunar şi să plecaţi cu el acasă. Fiabilitatea a devenit bună, costul a scăzut, însă securitatea datelor rămâne o problemă uriaşă (nu doar pentru unităţile USB, dar pentru orice dispozitiv de stocare pe care o luăm cu noi de la birou). Dacă un astfel de USB se pierde sau se distruge, probabil vei avea multe de explicat pacienţilor.
Astăzi, cel mai tare este Cloud-ul! Niciodată nu trebuie să-ți mai faci griji pentru salvările de siguranţă. Cu un program de management bazat pe Cloud, cum este programul stomatologic dROOT, datele tale sunt salvate Online, în Cloud, ceea ce înseamnă că fiecare modificare şi apăsare pe tastatură este salvată instant în mai multe locaţii diferite. După acest drum lung, Cloud-ul, a oferit răspunsul atât de mult aşteptat pentru salvarea eficientă a datelor, fie că este vorba de cazuri clasice sau situaţiile de dezastru.

Last blogs

Fișa parodontală în dROOT. O noutate utilă?!
Fișa parodontală în dROOT. O noutate utilă?!

venim acum în întâmpinarea activității tale profesionale cu o nouă funcționalitate, o grafică parodontală smart, interconectată cu grafica 3D al pacientului.

Evită fluctuațiile financiare gen lună bună / lună proastă
Evită fluctuațiile financiare gen lună bună / lună proastă

Administratorul unui cabinet stomatologic nu ar trebui să experimenteze fluctuații financiare mari, de la o lună la alta. Ar fi mult mai convenabil să facă analize financiare trimestriale, în loc de cele lunare.

Utilizează dROOT pentru ca ziua ta să decurgă - precis
Utilizează dROOT pentru ca ziua ta să decurgă - precis

Încurajăm medicul și personalul auxiliar să exploreze capacitatea sistemului de management dROOT, pentru dezvoltarea lor profesională și pentru organizarea activității zilnice

Sigur ești gata să pleci în concediu?
Sigur ești gata să pleci în concediu?

După o muncă asiduă, după sute de pacienți tratați, este timpul pentru un concediu binemeritat. Nisipul sub tălpi și briza mării - sunt cele două lucruri pe care deja parcă le simți tot mai intens, pe minut ce trece, și se apropie data plecării către destinația mult râvnită.

Cele mai noi actualizări dROOT
Cele mai noi actualizări dROOT

Noi, la dROOT, credem că clienții noștri ar trebui să dețină controlul, motiv pentru care ne place să gândim în această concepție și să primim sugestiile voastre pe care să le analizăm.

Activarea pacienților Mileniali
Activarea pacienților Mileniali

Cei care aparțin Generației Y, sunt cei care s-au născut între 1981 şi 2000. Acest grup, reprezintă mai mult decât un sfert din populația globală, o imensă demografie cu un potențial financiar ridicat – această categorie cheltuiește din ce în ce mai mult. Totodată este logic, că pentru un cabinet stomatologic, atragerea Generației Y într-o bază de date pacienți, reprezintă o valoare pe termen lung.

Când echipa medicală colaborează, lucrurile bune se întâmplă
Când echipa medicală colaborează, lucrurile bune se întâmplă

Lucrurile grozave se întâmplă chiar și la cel mai mic efort de îmbunătățire a cooperării echipei medicale

Șase pași pentru un cabinet Paperless
Șase pași pentru un cabinet Paperless

Nu există îndoială că în ultimii 20 de ani am fost martorii unei schimbări radicale în tot ce înseamnă cabinet stomatologic modern. Medicul stomatolog trebuie să realizeze că noile tehnologii şi soluțiile informatice, îl fac mai eficient, reduc costurile şi descentralizează administrația.

Rechemarea la control periodic
Rechemarea la control periodic

Când întrebăm medicul sau personalul medical despre cei mai importanți factori care influențează afacerea lor, primele răspunsuri sunt: (1) Anularea programărilor, (2) Pacienții noi, (3) Programarea, (4) Culoarea unitului dentar...

De ce ar trebui să implementezi un sistem de management stomatologic Online
De ce ar trebui să implementezi un sistem de management stomatologic Online

Pacienții tăi sunt oameni ocupați şi adesea nu au timp să sune recepția pentru o programare. Chiar şi atunci când găsesc câteva minute, telefonul tău sună ocupat sau sunt puși pe linia de așteptare din diferite motive, pentru că ești într-o consultație, este ora prânzului, s.a.m.d., ceea ce duce la o frustrare care le-ar putea determina să apeleze la un alt medic.