background

3 lecții cruciale pentru succesul tău în cariera de medic

3 lecții cruciale pentru succesul tău în cariera de medic

3 lecții cruciale pentru succesul tău în cariera de medic

Deasupra cursurilor: 3 lecții pe care fiecare stomatolog ar trebui să cunoască și pentru care nu a fost pregătit în facultate.

dROOT îți dezvăluie 3 lecții importante din lumea reală, care ar trebui să-ți fie cunoscute ca medic stomatolog încă la început de carieră. Descoperă sfaturi despre administrarea carierei tale de profesionist, ca fiind un concurs de maraton, exploatând avantajele de rezidențiat, asocierea cu profesioniști și evitarea burnout-ului, pentru a avea o călătorie în stomatologia de succes.

Facultatea de stomatologie pregătește viitorii medici cu abilități esențiale pentru a-și practica meseria – începând de la arta de a diagnostica bolile bucale, până la precizia extracției dentare și complexitatea reabilitărilor protetice. Însă aplicarea acestor abilități profesionale poate fi o provocarea atunci când treceți de la un mediu structurat și controlat, cum este facultatea, la realitățile dinamice ale lumii profesionale. În timp ce facultatea oferă baza necesară, cele mai valoroase perspective vor fi dobândite prin experiența practică în domeniu.

Am văzut tineri stomatologi în căutarea unei cariere împlinite. Suntem capabili să transmitem cunoștințele dobândite de-a lungul anilor în calitatea de colaboratori cu sute de cabinete profesionale, care au setat și optimizat un flux de afacere plin de satisfacții. Ceea ce iese în evidență întotdeauna, este faptul că acele tipuri de persoane care abordează profesia cu receptivitate și o foame perpetuă de cunoaștere, sunt cei care vor rămâne în domeniu și vor avea o activitate de succes.

În timp ce fiecare profesionist se confruntă inevitabil cu propriile greșeli și va trage concluziile din acestea, învățarea de la stomatologi experimentați este la fel de neprețuită. Acestea fiind spuse, iată trei lecții pe care fiecare medic stomatolog nou, ar trebui să le cunoască și care nu au fost predate la facultate:

3 lecții din lumea reală

  1. Pregătirea pentru un Maraton

    Cariera ta de stomatolog este precum un maraton, și nu un sprint. Cu tehnologia în continuă evoluție și cu nenumărate progrese din domeniu, furnizarea de servicii medicale a devenit mult mai complexă decât era pe vremuri. Așteptarea minima din lumea de azi este ca stomatologul să stăpânească tehnologia digitală care arată dincolo de abilitățile tratamentelor medicale. De exemplu, stomatologul trebuie să învețe să folosească mai multe programe digitale, inclusiv programe pentru managementul cabinetului, sisteme de comunicarea cu pacientul, programe AI etc. Iar dacă se întâmplă să utilizeze programul All in One dROOT, aceasta provocare devine mai ușor de abordat.

    Stomatologul proaspăt absolvit, nu va intra în domeniu pe deplin competent la fiecare abilitate necesară. Dacă dorește să avanseze, ar trebui să păstreze o atitudine deschisă și să depună efort deliberat pentru a-și extinde cunoștințele clinice, abilitățile de conducere și abilități în administrația cabinetului medical.

  2. Avantajul rezidențiatului și asocierea cu profesioniști experimentați

    Absolvirea facultății de stomatologie cu o mentalitate orientată spre o învățare continuă, este cea mai bună modalitate de a avansa în carieră. Anii de facultate nu sunt suficienți pentru a pregătii studentul în toate domeniile, cu atât mai puțin în aspectele managementului unui cabinet stomatologic. Unele instituții de învățământ pretind că au acel renume și curriculum robust, că au formare în managementul, însă experiența noastră este că nu există în acest sens un program de acest calibru.

    De menționat faptul că în stomatologie nu este nevoie de rezidențiat pentru a începe imediat o carieră, astfel tânărul medic este gata de lucru cu cunoștințele dobândite la facultate. Credem că aceste cunoștințe sunt superficiale, atât în serviciile medicale cât și în procesele administrative. Ce vedem este că medicii absolvenți care cred că știu totul, sunt cei care nu sunt considerați potențialii asociați în cabinetele stomatologice.

    Încurajăm astfel toți medicii tineri, aflați la început de carieră să ia măsuri pentru a participa la rezidențiat. Cunoașterea este o investiție; crește exponențial, nu liniar. Cu cât tinerii profesioniști se pot confrunta mai devreme cu învățarea, cu atât vor vedea mai mult profit din investiția lor.

    O altă opțiune pentru un stomatolog proaspăt absolvit este să își creeze propriul program de acumulare cunoștințe și experiențe. De exemplu, se poate asocia la acele cabinete unde poate să câștige experiență directă din lumea reală și să experimenteze managementul eficient, alături de medici experimentați. Unii dintre cei mai de succes stomatologi pe care-i cunoaștem au decis de la început să implementeze protocoale de la diferite cabinete funcționale, dovedite. Au făcut tot ce a fost necesar pentru a-și îmbunătăți abilitățile clinice și pentru a-și extinde și diversifica serviciile.

  3. Depășirea Burnout-ului

    Din păcate epuizarea este o problemă din ce în ce mai frecventă în profesia medicală. Cu toate acestea, există câteva strategii pe care stomatologii le pot folosii pentru a prevenii și prelua controlul asupra bunăstării lor fizice și mentale.

    Unul dintre cele mai importante modalități și probabil neașteptat de voi, prin care puteți evita epuizarea, este menținerea controlului financiar. Este esențial pentru noii absolvenți, chiar și pentru stomatologii cu rutină, sa înțeleagă și să cunoască situația lor financiară. Mulți se confruntă cu situații financiare neclare, care reprezintă o problemă fără un management adecvat.

    Din perspectiva noastră, menținerea costului vieții la un nivel ușor de gestionat este cea mai bună modalitate de a evita epuizarea. Am observat tineri stomatologi dornici, care au început cariera cu investiții majore și un stil de viață costisitor, au făcut achiziții scumpe, chiar la primul salar. Însă ca urmare, s-au confruntat cu un nivel ridicat de stres și epuizare, deoarece erau forțați să muncească din greu pentru a acoperii deficitele. Deci, cea mai bună metodă de a gestiona burnout-ul, este să ai o bună interpretare financiară. Este înțelept să trăiești un stil de viață confortabil, care se încadrează în bugetul tău, iar pe măsură ce situația ta financiară devine stabilă, poți lua în considerare creșterea cheltuielilor și achizițiilor scumpe.

    O altă modalitate de a evita epuizarea este să te asiguri că lucrezi într-un mediu care se aliniază cu valorile tale. Dacă ești asociat într-un cabinet care pune accent pe productivitate, acest lucru îți poate provoca un stres ridicat. Nimic nu distruge mai repede stomatologii decât o atmosfera de lucru care acorda prioritate producției în detrimentul serviciilor medicale sau echilibrului sănătos între viața profesională și privată.

Dincolo de tot ce sa spus

Când tânărul stomatolog iese din facultate și se confruntă cu lumea reală, deseori își dă seama că mai are multe de învățat față de ce i sa predat în clasă. Călătoria unui dentist nu se oprește la absolvire, de fapt acesta este doar începutul. Învățând de la mentori de încredere, abordând tehnologie disponibilă, tinerii medici se poziționează cu avantaj.